Ieder jaar wordt Koningsdag uitgebreid gevierd in Wijhe! De activiteiten beginnen al op 26 april met aan het begin van de avond de Koningsloop. Tijdens dit hardloopfestijn kunnen zowel kinderen als volwassen proberen zo snel mogelijk verschillende afstanden te rennen. Hierna gaat het feest door in de diverse horecagelegenheden aan de Langstraat tijdens Koningsnacht.

27 april begint op tijd met het luiden van de klokken om 07.00 uur. De muziekkorpsen ‘de Wijhese Harmonie’ en ‘Showkorps Amicitia Boerhaar’ wekken hierna de inwoners tijdens hun rondgang door de straten van Wijhe.

Om 10.00 uur is de officiƫle opening van Koningsdag met de aubade op het marktplein, waarbij onder andere de vlag wordt gehesen, het Wilhelmus wordt gezongen en duiven worden gelost. Hierna is het de hele dag een gezellige drukte in de Langstraat tijdens de Koningsmarkt. Er is een ruim aanbod verschillende kramen en gezellige terrasjes. Rondom de Torenstraat is een rommelmarkt voor kinderen.

In de middag is het ook mogelijk om mee te doen aan de fietspuzzeltocht die start vanaf de Nicolaaskerk. Tijdens het avondprogramma, ook in de Nicolaaskerk, is de prijsuitreiking hiervan. Na deze uitreiking geeft het Wiejes Cabaret een voorstelling over het wel een wee van het afgelopen jaar in Wijhe.

Na afloop van het avondprogramma wordt deze feestelijke dag afgesloten met groot vuurwerk in het park bij het Weijtendaal.

De gehele week rond Koningsdag is kermis op het van Dedemplein. De kermis heeft al een lange geschiedenis in Wijhe. Ook deze traditie wordt met veel trots in ere gehouden.

 

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel