Olst

Dit is Olst.
Hier stroomt de IJssel

Natuurlijk Olst

Olst is een dorp in de gemeente Olst-Wijhe en heeft een mooie ligging aan de IJssel. Het ligt tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer. Olst is een gezellig dorp en beschikt over alle ingrediënten om even op adem te komen. De skyline van Olst kenmerkt zich met een indrukwekkende watertoren, een prachtige oude korenmolen, een historische schoorsteenpijp van de Olba fabriek en een grote kerk.

Winkelen doe je in Olst

Olst heeft een rijk aanbod aan winkels in haar centrum. Het centrum is verslingerd door Olst en bestaat uit diverse gezellige straten. Vanaf de IJssel of het centraal gelegen station loop je zo het centrum in. Naast de grote winkelketen gelieerde winkels zijn er ook een grote aantal familiebedrijven in het winkelaanbod. Ook wordt het dorp inmiddels goed vertegenwoordig door nieuwe, jonge ondernemers die samen met de familie bedrijven zorgen voor een mooi, up to date en kleurrijk centrum.

Je hoeft je geen seconde te vervelen tijdens je verblijf in dit charmante dorp in Overijssel. Het dorp bekend vanwege een tweetal molens, namelijk de Bökkers Mölle en de Molen van Boks. Olst is uitstekend voor lange wandelingen of avontuurlijke fietsroutes. De IJsselzone ter hoogte van Wijhe is één van de mooiste locaties langs de IJssel. Ontdek je graag per fiets de gemeente Olst-Wijhe? Fiets dan de 12-kernen fietsroute die de verschillende dorpen met elkaar verbindt. Tijdens deze tocht geniet je van alles wat Salland te bieden heeft.

 

Olsterhof

Een natuurrijke en gastvrije omgeving

In de directe omgeving van het dorp is ook van alles te doen. Het Nederlands Bakkerij Museum ligt op zo’n 15 kilometer afstand in het plaatsje Hattem. Bezoek je graag historische gebouwen? Kasteel Cannenburch in Vaassen is indrukwekkend om te zien en is een aanrader voor jong en oud. Hanzestad Deventer is ideaal voor een terrasje, een hapje en een drankje óf het bezoeken van diverse culturele bezienswaardigheden. Wanneer je verblijft in Olst kan je verblijven in een Airbnb of een bed & breakfast, dit kan vaak al vanaf een tientje per nacht. Uiteraard kun je ook overnachten op een vakantiepark of camping óf een romantische overnachting boeken op een monumentale boerderij. Wat je keuze ook is, je denkt later met plezier terug aan je verblijf in dit mooie stukje Nederland.

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel