Bakkerij Jolink

Met passie en trots zijn de bakkers van Bakkerij Jolink ieder dag al vroeg in touw om het meest smaakvolle brood, overheerlijk banket en bonbons te maken.

Bij de vestigingen in Wijhe en Olst laten ze maar al te graag het maximale van hun ambacht zien. Ruth Jolink vindt kwaliteit en klantcontact het meest belangrijk. Het assortiment brood alleen al telt zo’n 45 broden, waarvan het Jolink brood het paradepaardje is, geheel gebakken naar eigen recept.

Bakkerij Jolink staat verder bekend om haar oliebollen die worden gebakken rond de jaarwisseling en bij braderieën. Andere specialiteiten zijn de Wijhese plak, een zachte speculaas waarvoor de bakker de perfecte samenstelling heeft gezocht, de Wijhese koek en de IJsseldijk, een gevuld brood met spijs, verpakt in een kenmerkende doos van de gemeente Olst-Wijhe.

Een andere unieke lekkernij is het Geheim van Lierderholthuis, ooit ontwikkeld door een leerling bakker. Hij werkt nog steeds bij Bakkerij Jolink en zijn creatie – ooit uitgeroepen tot kampioen van het noorden – is er nog steeds verkrijgbaar. Het is een gevuld brood met gedroogde vruchtjes, gebakken in een bloempot. Ook maken de bakkers met veel trots unieke bruidstaarten, geheel naar de wensen van het bruidspaar. In de winkel in Olst worden onder het oog van klanten bonbons gemaakt.

Zo is Bakkerij Jolink sinds 1990 actief in de gemeente en breidt de bakkerij zijn assortiment nog steeds uit.

Bakkerij Jolink
Langstraat 8
8131 BC Wijhe
(0570) 52 12 90
www.bakkerijjolink.nl

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel