Het assortiment van Bakkerij Jolink - Olst

Bakkerij Jolink Olst

Het wekt altijd een nostalgisch gevoel op wanneer je een bakkerij binnenloopt. Die vertrouwde, geur die door de jaren heen nooit is veranderd. Je kunt het haast instant geluk noemen. Het overkomt je ook wanneer je Bakkerij Jolink aan de Hendrik Droststraat 45 binnenwandelt. Logisch, want daar staat het ambacht centraal, de liefde voor het vakmanschap om van losse grondstoffen iets overheerlijks te maken.

Het ambachtelijke assortiment brood van Bakkerij Jolink - Olst

Vol continu

Bakkerij Jolink beheerst alle facetten van het vak, van brood, banket, tot chocolade. Alles vervaardigd in eigen bakkerij. Naast particuliere verkoop levert Bakkerij Jolink ook aan bedrijven en instanties. Sinds 1990 leven Gerda en Johan Jolink in hun ‘eigen 24-uurs wereld’, zoals ze het zelf verwoorden. “Je hebt geen idee hoeveel werk er hier verzet wordt”, zegt Gerda. “Met zeventien man sterk branden de lampen hier haast continue. Wanneer wij de deur van de winkel openen dan hebben de bakkers er al een werknacht opzitten.”

Heerlijkheden in de toonbank van Bakkerij Jolink- Olst

Persoonlijke touch

Dochter Ruth weet niet beter dan dat het altijd al een drukte van belang is geweest. Ze werkt zelf in de winkel en heeft de interne en externe communicatie digitaal weten te stroomlijnen. “Je moet met de tijd mee.” Daar is Ruth uitgesproken over. “De vraag van de klant is door de jaren heen ook verandert, men vraagt om luxe en een persoonlijke touch. Dat geeft ons de kans om onze creativiteit te tonen met een op maat gemaakt product. Dat kenmerkt ons vakmanschap en zo onderscheiden we ons.”

Het gebakassortiment van Bakkerij Jolink - Olst

Bakkerij Jolink heeft sinds 2015 ook een vestiging in Olst aan de Hendrik Droststraat. Daar worden -naast de verkoop van brood en banket- iedere woensdag door een chocolatier chocolade lekkernijen en bonbons gemaakt. Daar kun je gerust een kijkje nemen. “Alles draait om beleving”, zegt Ruth met bezieling. “Een verhaal, waar Iedereen op de werkvloer zijn eigen expertise aan toevoegt, we zijn één grote familie. Zo halen we er het maximale uit.”

Bakkerij Jolink – Olst
Hendrik Droststraat 45
8211 BG Olst
Tel: 0570 564 663

Bakkerij Jolink – Wijhe
Langstraat 8
8131 BC Wijhe
Tel: 0570 521 290

www.bakkerijjolink.nl
info@bakkerijjolink.nl

Download hier het verhaal in één A4

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel