Bij de boom

Klanten van Bij de Boom vinden in de winkel zowel ingekochte cadeauartikelen en woonaccessoires als zelfgemaakte van de cliënten van Ygdrasil, een instelling waar mensen met een zorgvraag werken en ook kunnen wonen.

Schilderijen, teksten, tassen, kerstartikelen, wenskaarten, het aanbod is groot en divers wat de groepen mensen maken. Naast het uitwerken van eigen ideeën, maken ze ook artikelen in opdracht. Denk dan bijvoorbeeld aan naambordjes, een hart onder de riem pakketje of tuinbankjes. Veel is mogelijk in overleg. De cliënten zijn actief in de winkel of achter de winkel in de werkplaats waar de meer lawaaiige werkzaamheden plaatsvinden. Die betreffen vooral houtbewerking bij het maken, repareren of opknappen van (tuin)meubels of bijvoorbeeld konijnenhokken. Ook kunnen de cliënten oude bedden ombouwen tot zitbankjes. In de winkel staan veel woonartikelen als stoelen, schilderijen en kaarsen standaarden maar ook kinderspeelgoed en tuinartikelen. De medewerkers stellen eveneens graag (baby)pakketten samen. In de winkel zijn ze verder actief met afrekenen en schoonmaken. Ze vervaardigen in opdracht van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe bovendien regelmatig artikelen als actiebussen en sfeerartikelen om het winkelcentrum nóg aantrekkelijker te maken.

Vanuit deze locatie werkt ook de veegploeg die wekelijks het Wijhese winkelgebied, de Langstraat, het Van Dedemplein en de Poort van Wijhe, schoonmaakt. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Wijhe, ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe en de ROVA. Mensen die dagbesteding zoeken via de wmo kunnen ook bij Bij de Boom terecht.

Bij de Boom
Langstraat 1
8131 BA Wijhe

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel