Bijzonder leven wordt gewoon in de Beleefstijl zorgadvieswinkel

Beleefstijl Salland in de Wijhese Langstraat is een breed georiënteerde zorgadvieswinkel voor kinderen en volwassenen met een (intensieve) zorgvraag en de mensen om hen heen. De winkel is er voor het hele gezin, maar ook voor andere mensen die betrokken zijn als familie, professionals, PGB’ers, mantelzorgers en vrijwilligers.

Ook voor wie (nog) niet met zorg te maken heeft, kan bij Beleefstijl Salland terecht, met of zonder vraag. Het aanbod gaat van praktische zorgoplossingen tot informatie over begeleiding, onderwijs, dagbesteding, logeren, nieuwe ontwikkelingen en alles daartussenin. De winkel is een plek waar bijzonder leven gewoon wordt: goed en veilig toegankelijk met een ruime opstelling en een invalidentoilet. Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van de bedbox voor gehandicapte kinderen.

Medewerkers zoeken samen met zorgvragers (en hun naasten) uit wat nodig is om een goed volwaardig leven te leiden. En natuurlijk ook hoe dat kan worden geregeld. Uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen is daarvan een onderdeel. Ook omvat de winkel de nieuwste ontwikkelingen in zorgoplossingen voor jong en oud. Denk aan een innovatieve matras waardoor men beter slaapt of een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Beleefstijl Salland is daarnaast een plek voor workshops en presentaties, gericht op de directe omgeving van zorgintensieve gezinnen.

Beleefstijl Salland
Langstraat 58
8131 BD Wijhe
(0570) 52 28 04
www.beleefstijlsalland.nl

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel