De Koning

Alles wat lekker is, dát is wat De Koning zo speciaal maakt. De sfeervolle winkel van eigenaresse Heidy Koning herbergt alles waarbij mensen hun vingers aflikken. Ze opende deze bijzondere locatie in 2019 in het gemoedelijke dorp Wijhe waar parkeren nog gratis is.

Koffie, thee, Belgische bonbons, nougat en diverse andere specialiteiten doen bezoekers het water in de mond lopen. Het zijn allemaal ambachtelijke producten van lokale bedrijven, benadrukt de eigenaresse. De koffie komt uit Zwolle van Mocca d’or. Die brandt de koffie Slow Roast. Dat maakt deze koffie bijzonder voor de intense smaak. De bonbons zijn handgemaakt in België. De chocola en bonbons worden overigens verwerkt met chocola van het beroemde merk Callebaut. De nougat cannoli’s komen uit Italië. Klanten hebben tevens keuze uit meer dan honderd soorten thee. Dat is wel eens lastig kiezen, waarbij Heidy graag de helpende hand toesteekt. Samen met onder meer noten, worsten, pindarotsen, caramel, wijnen en bier kunnen mooie geschenkpakketten worden samengesteld. Particulieren, maar vooral veel bedrijven laten hun (relatie)geschenken bij De Koning samenstellen.
Een speciaal plekje heeft de eigenaresse wel voor de Italiaanse cannoli’s die op Sicilië worden gemaakt. De glutenvrije cannoli’s worden op ambachtelijke wijze gebakken en gevuld met diverse smaken crème als onder meer pistache, aardbeien, banaan, lemon en hazelnoot.

De Koning
Langstraat 49
8131 BB Wijhe
(0570) 59 78 27

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel