De-Kroon-sealen

De Kroon Drukkerij

Hij leerde het vak en het ondernemerschap al vroeg. Op negenjarige leeftijd liep Mathijs zaterdags rond in De Kroon, de drukkerij van zijn vader en oom. Om zijn zakgeld te verdienen. Daar moest hij van zijn vader alles van betalen en verplicht een kasboek aanhouden. Een mooie oefening voor een gezonde bedrijfshuishouding. De afgelopen 15 jaar, nu aan het hoofd van Drukkerij De Kroon, is hem dat goed van pas gekomen.

De-Kroon-kantoor

Samen kunnen we alles

In de drukkerij, aan de rand van het centrum, vind je een hypermoderne printstraat, twee drukpersen, snij- en bindmachines, een vouwmachine, een machine voor sluitzegels, een complete sealstraat en een machine om drukwerk te personaliseren en te coderen met bijvoorbeeld een adres of QR-code.

De-Kroon-drukpers

“Dus of je nu binnen twee uur een hoge oplage nodig hebt van bijvoorbeeld een flyer of je hebt complexer drukwerk, inclusief verzending tegen voordelig tarief, zoals een magazine, wij kunnen het tegen concurrerende tarieven leveren”, zo zegt een enthousiaste Mathijs. “Niet in de laatste plaats door ons compacte, multi-inzetbare team. Iedereen heeft daarin zijn specialisme en kan ook overal bijspringen. Daaromheen hebben we een flexibele schil van  mensen die bij kunnen springen en een eigen pool van 75 bezorgers!

De Huis-aan-huis Reklamix

Die bezorgers spelen een belangrijke rol bij de Huis-aan-huis krant die De Kroon geheel in eigen beheer uitbrengt. Niet gesubsidieerd, uitsluitend opgebracht uit advertentieopbrengsten en de gemeente die ruimte koopt. In 2023 bestaat de krant, die bij liefst 11.000 mensen in de regio gratis op de mat valt, 70 jaar. “Het is door zijn diversiteit en betrokkenheid bij de gemeenschap een heel mooi product”, aldus een trotse Mathijs.

De-Kroon-sealen

Duurzaamheid

Een andere sterk punt is de bijzondere aandacht voor duurzaamheid binnen De Kroon. “Zo gebruiken we tegenwoordig nog maar weinig chemicaliën, reinigen we drukplaten met uitsluitend zeep, neemt het aandeel plantaardige inkt toe en werken we in de sealstraat met een biobased folie van CO2 neutrale grondstof. De ledverlichting, sterke isolatie van de werkplaats en binnenkort zonnepanelen op het dak, maken dat het energieverbruik zo laag mogelijk is”.

Drukkerij De Kroon
Spoorstraat 15
8121 CK Olst
0570 561 325
www.dekroonolst.nl
info@dekroonolst.nl

Download hier het verhaal in één A4

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel