Elshof-zink-aan-de-rol

Elshof Metaaldak

Vouwen is een activiteit waar we allemaal als kleuter mee zijn begonnen. Zo ook de mannen van Elshof Metaaldak. Toen konden zij echter nog niet vermoeden dat hun vroegere vouwwerkjes zouden uitmonden in het zeer gewaardeerde en bijzondere valspecialisme waar ze als volwassenen hun brood mee zouden verdienen: origami met zink.

Metaaldak-origami

Vouwen

Zo althans kenmerkt George Westgeest, directeur en eigenaar van Elshof Metaaldak het werk dat ze bij zijn bedrijf doen. “In tegenstelling tot wat mensen vaak denken worden daken en gevelbekledingen van zink, koper, staal en aluminium meestal niet gelast, maar in elkaar gevouwen. En dat hebben wij weten te ontwikkelen tot een internationaal erkend specialisme”, vertelt hij trots. “Dat het ook nog op de juiste ondergrond bevestigd moet worden is een zaak waaraan we – met name binnen Nederland – veel aandacht moeten besteden. Immers, niet op elk materiaal kun je platen vastzetten met nagels of schroeven”, legt George uit.

Eigenschappen

Zink heeft een aantal bijzondere positieve eigenschappen. Allereerst is het een natuurlijk materiaal en kan het, als het goed wordt onderhouden, wel 100 jaar meegaan op een bouwwerk. En het is ook nog eens volledig recyclebaar. Met het oog op het milieu en duurzaamheid heeft dat dus voordelen ten opzichte van veel andere bouwmaterialen. Goed gemonteerd is het ook nog eens volledig waterdicht en blijft het lang mooi.

Metaaldak-iMax -Boekarest

Pippi Langkous mentaliteit

Projectleider Remco Lankhorst heeft in de afgelopen 13 jaar dat hij bij Elshof Metaaldak werkt samen met zijn collega-specialisten al heel wat uitdagende klussen gerealiseerd. Het zijn er inmiddels teveel om op te noemen. Zowel binnen als buiten Nederland weet hij wel een paar hoogtepunten te noemen.
Bijvoorbeeld het Reggefibergebouw in Rijssen, dat gevormd is als een uitgesplitste kabel en het iMax theater in Boekarest Roemenië, dat volledig in bolvorm is bekleed met zinken platen. Kunststukjes die volledig vanuit eigen huis zijn vervaardigd. “Dat lukt alleen met een echte ondernemersgeest”, zo roept Remco: “We hebben het nooit gedaan, dus we denken dat we het wel kunnen.  Net als Pippi Langkous!”

Metaaldak-gebouw-Reggefiber

Specialisten op grote hoogte

De experts voor Elshof Metaaldak zijn moeilijk te vinden. En dat terwijl er avontuurlijk en uitdagend werk ligt te wachten. Vaak op grote hoogte, in de buitenlucht. Een unieke kans voor jonge jongens en meiden die ter plaatse opgeleid worden om een pracht ambacht onder de knie te krijgen.
En ergens boven de knie, meestal hoger dan 3 meter, bevindt zich het resultaat van hun bewonderenswaardig meesterhap. Ook dichtbij huis: kijk maar eens omhoog bij het Holstohus!

Elshof Metaaldak
De Meente 30
8121 EV Olst
0570 561 273
www.elshof.nl
elshof@elshof.nl

 

 

Download hier het verhaal in één A4

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel