BijRipperda

Eten & Drinken BijRipperda

Hij is afkomstig uit een slagersgeslacht. Zijn vader, opa en overgrootvader gingen hem voor in de horeca. Inmiddels is hij de vijfde generatie die het familiebedrijf Eten & Drinken BijRipperda in Den Nul exploiteert. En hoe! Met restaurant De Proeftuin van Salland, de Burgerbar en een Boeren ijssalon binnen de muren, presenteert Leon Ripperda een eet- en drinkgelegenheid waar natuurlijke, lokale gerechten centraal staan.
Restaurant-Proeftuin

Boer en burger

Het is Leons gedrevenheid om lokale productie en consumptie met elkaar te verbinden en om zijn geboortestreek te promoten. Dat verbinden doet hij onder meer door de samenwerking aan te gaan met lokale en regionale leveranciers. ”Zo kopen wij ons brood bij Bakkerij Bökkers Mölle in Olst en het rundvlees bij boerderij De Riet van de familie Lugtenberg in de Boskamp. De asperges komen van Boerkamp  in Diepenveen en het Fruit halen we bij fruitbedrijf van Vilsteren in Wijhe”, aldus een gepassioneerde Leon. De hartstocht waarmee hij dit doet heeft hem onlangs bovendien de provinciale Waarde-Ring van de Dutch Food Week opgeleverd.
BijRipperda-eten-&-drinken

Gerechten met verhaal

“We vinden het belangrijk om te weten waar het eten wat op ons bord ligt vandaan komt en willen dat graag uitdragen”, zo zegt zakenpartner Robert Koerhuis. “Daarom vertellen wij bij de gerechten die we serveren niet alleen welke ingrediënten lokaal geproduceerd zijn, we vertellen er ook leuke anekdotes bij”. Robert staat sinds kort Leon bij in de ambitie om Eten & Drinken BijRipperda en Brasserie Op Duur op de kaart te zetten als regionale top horeca locaties.

 

Brasserie Op Duur

Inpandig bij Informatiecentrum IJssel Den Nul bevindt zich Brasserie Op Duur. Het centrum maakt je als bezoeker in woord en beeld wegwijs in natuurgebied ‘De Duursche Waarden’. Voor of na een wandeling kun je je in de brasserie te goed doen aan koffie, thee, lunch of iets anders lekkers. Daarnaast kun je er ook terecht voor een vergadering of een feestje. Ook hier laten Leon en Robert de verbinding met lokale producenten zien en tonen zij waar hun hart ligt. Zo is er een jarenlange uitstekende samenwerking met de JP van den Bent stichting. Samen ondersteunen zij mensen met een “verstandelijke” beperking in wie zij zijn, wat zij willen doen en wat zij willen leren. In de brasserie vormen zij het hartelijke en verdienstelijke personeel.
Op-Duur-Den-Nul

Genieten

Wil jij ook gezellig en betaalbaar eten? Wil je ook de lokale ondernemers steunen?  En wil je Leuke mensen ontmoeten en interessante verhalen horen? Kom dan snel eens langs bij Brasserie Op Duur of BijRipperda en geniet van de ongedwongen sfeer, kwaliteit en de natuur. Ook op je bord.

Eten & Drinken BijRipperda
Rijksstraatweg 97
8121 ED  Olst
0570 561391
www.bijripperda.nl
leon@bijripperda.nl

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel