Marieke Jacobs is sinds januari 2023 eigenaar van Jacobs boeken en meer (voorheen Primera Wijhe).
Onder een nieuwe naam en een zelfstandige vlag biedt zij een ruim assortiment aan eigentijdse boeken en tijdschriften.

De winkel onderging een metamorfose en de ondernemers namen afscheid van de tabakswaren, waardoor er nóg meer ruimte ontstond voor de boeken- en tijdschriftencollectie. Een basiscollectie kantoorartikelen is gebleven, evenals een mooie collectie aan wenskaarten, speelgoed, spelletjes en puzzels. Marieke is het creatieve brein achter de lichte lay-out van de winkel en de etalage-inrichting.

Maar Jacobs biedt meer. Zo vind je er creatieve items als bulletjournals, doe-boeken, stiften, markers en verf. Ook voor kleinere cadeau-items van DonEstillo en het kleinschalige, duurzame merk Illu-ster kun je er terecht. Eens per maand zijn de allerkleinsten welkom voor een voorleeshalfuurtje uit de leukste prenten-, kijk- en voelboeken. In de tweewekelijkse nieuwsbrief lezen klanten onder meer boekupdates, boekrecensies van het leespanel (diverse genres) en informatie over leesavonden. Marieke zoekt graag lokaal de samenwerking op met bijvoorbeeld het literaire festival, leesclubs, de bibliotheek en mede-ondernemers.

Naast boekwinkel, is Jacobs boeken en meer ook DHL-servicepunt, voor het halen/brengen van pakketten en verkooppunt van loterijproducten.

Jacobs boeken en meer
Langstraat 43
8131 BA Wijhe
(0570) 52 13 07
marieke@jacobsenmeer.nl

http://www.jacobsenjansen.nl

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel