Andre-Brinkhof-stoffen

Meubelstoffering André Brinkhof

Vakmanschap is meesterschap. Dat geldt zeker voor André Brinkhof Meubelstoffering. Al meer dan 35 jaar zit hij in het vak. Een telg uit een echte stoffeerdersfamilie. Geïnspireerd door zijn oom, begon hij,  net van school af, op 17-jarige leeftijd als aankomend stoffeerder. Leren door te doen was toen het motto: “hier heb je een lap stof en ga je gang maar”. En dat was bij André, een echte doener, niet tegen dovemansoren gezegd.Andre-Brinkhof-stoel-stoffering

Woning- en meubelstoffeerder

Al vroeg had André het al slim bekeken. De opleidingen tot woningstoffeerder en meubelstoffeerder duurden allebei vier jaar. Maar als je eerst woningstoffering volgde en daarna meubelstoffering, kon je de laatste in twee jaar doen. En dus pakte hij het op die manier aan en bleef zich daarna concentreren op meubelbekleding. Inmiddels stoffeert André echter veel meer dan meubels. Ook autostoelen, zadels op motoren, medisch meubilair en in campers en boten, bekleedt hij met het grootste gemak je meubels opnieuw. Zelfs op een lijkkist heeft hij zijn vakmanschap al eens uitgeleefd. Dat past allemaal binnen de filosofie van André dat bijna alles te bekleden is.
Andre-Brinkhof-naaimachine

Emotie

Naast het stofferen van antieke meubels wordt André echt enthousiast van herstel van modern design zoals Gispen, Gelderland, Montis en Leolux. “Emotionele binding is een belangrijke reden waarom klanten tot reparatie van een dierbaar meubelstuk overgaan”, zo zegt André. “Het vormt vaak een herinnering aan een familielid, of een bepaalde gebeurtenis, zoals een kind dat altijd de fles kreeg in die stoel of het betreft een erfstuk. Maar zo ook het gehecht zijn aan die bank die zo lekker zit”.

Bijzondere service

Om een idee te krijgen of de reparatie van jouw bijzondere meubelstuk nog de moeite waard is en om een indicatie te krijgen van de kosten biedt André Brinkhof Meubelstoffering zijn Whatsapp service aan. Met de beantwoording van slechts drie vragen en het meesturen van een aantal foto’s, krijg je per omgaande antwoord op je vraag. En de service gaat nog verder: de offerte wordt gemaakt na bezichtiging van het meubel aan huis. Bij akkoord wordt het dan gehaald en later ook weer gebracht.
Andre-Brinkhof-reclamebord

Kom eens kijken

Zijn showroom is op afspraak geopend, net als zijn werkplaats waar je deze vakman pur sang in zijn domein bezig kunt zien aan een inmiddels uniek ambacht.

Meubelstoffering André Brinkhof
Rijksstraatweg 91
8121 ED Olst (Den Nul)
06 – 51 20 66 77
0570 – 56 45 09
www.Andrébrinkhof.nl
info@Andrébrinkhof.nl

Download hier het verhaal in één A4

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel