Historische-gevel-van-De-Dom-uw-Topslijter

De Dom uw Topslijter

Slijterij De Dom is sinds 1987 gevestigd op de hoek van de Aaldert Geertstraat/Hendrik Droststraat in Olst. Eind 2018 nam Annet Boxman -na jaren in de jeugdzorg gewerkt te hebben- een gewaagde sprong in het diepe. Sinds 1 december 2018 is ze de zichtbaar trotse eigenaresse van, wat je met recht, een topSlijter mag noemen. “Ik sta er niet alleen voor hoor”, haast Annet zich te zeggen. “Zonder de energie en de tijd die mijn vader René in de zaak steekt, zou het toch anders zijn.”

Winkel overzicht

Oprecht advies

Het historische pand heeft door de jaren heen de nodige spannende avonturen beleefd en Annet is vastbesloten om aan die lange lijst nog vele avonturen toe te voegen. “Met ons assortiment van meer dan 300 soorten speciaalbier, een met zorg en kennis samengesteld wijnassortiment en fantastische whisky’s en likeuren, verkopen we een verhaal, een beleving”, vervolgt Annet. “Allereerst willen we onze klanten goed en oprecht advies geven, het persoonlijke contact is dus heel erg belangrijk. We hebben het vertrouwen van de bestaande klantenkring weten te winnen en daarnaast een nieuwe kring opgebouwd.”

Rene Wopereis met speciaalbieren

Binding met de klant

Ook al heeft Annet de nodige kennis in huis, ze heeft nog genoeg dromen. “Een vinoloog- of sommelieropleiding zie ik wel zitten”, vertelt ze enthousiast. “Met enige regelmaat organiseren we bier- en whiskyproeverijen in samenwerking met de lokale horeca. Dat is niet alleen heel erg leuk en lekker maar de binding met de klant wordt veel groter. Daarnaast gaan we wijn en spijs proeverijen organiseren, hierbij laten we onze klanten al hun zintuigen gebruiken. Niets is mooier dan iemand een bijzonder gevoel geven, ik neem mensen graag mee in mijn passie.”

De Dom uw Topslijter, winkeloverzicht

De altijd opgewekte Annet heeft nog geen dag spijt van haar sprong in het diepe. “Ik vind het gek om te zeggen maar dit is mijn winkel. Natuurlijk horen daar veel verplichtingen bij maar ik heb geen stress en vooral veel vrijheid. Hier ben ik mijzelf.”

Slijterij De Dom
Hendrik Droststraat 54
8121 BJ OLST
0570-562550
www.dedomuwtopslijter.nl
slijterijdedom@gmail.com

 

 

Download hier het verhaal in één A4

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel