Wereldwinkel Wijhe

Een zeer uitgebreid assortiment cadeauartikelen, dát is wat klanten bij de Wereldwinkel in Wijhe aantreffen. De winkels onderscheiden zich van andere winkels doordat zij fairtrade producten verkopen.

Wereldwinkels werken aan de bestrijding van armoede in ontwikkelingslanden. Met de aankoop van fairtrade-producten kunnen klanten ervan uitgaan dat de makers in deze landen een eerlijk loon krijgen. Dat is voor hen heel belangrijk om goed in hun eigen onderhoud en dat van hun kinderen te kunnen voorzien. Naast de verkoop van de producten geven de twintig vrijwilligers van Wereldwinkel Wijhe desgewenst ook voorlichting over ontwikkelingssamenwerking. In de winkel zijn vooral eigentijdse cadeauartikelen verkrijgbaar van sieraden, sjaals en gelukspoppetjes tot autootjes die van frisdrankblikjes zijn gemaakt en tassen die uit oude plastic tassen zijn vervaardigd. Ook artikelen gemaakt van vilt zitten veel in het assortiment. Verder vinden bezoekers er voedselproducten zoals koffie, thee, sappen, kruidenpasta en rijst.

Wereldwinkels helpen niet met het bieden van (nood)hulp, maar door handel. Dat doen ze omdat ze geloven dat handel de meest duurzame vorm van ontwikkeling is. Handel zorgt ervoor dat mensen in ontwikkelingslanden onafhankelijk worden van hulp; dat ze er zelf voor kunnen zorgen dat bijvoorbeeld hun kinderen naar school kunnen en er medische zorg beschikbaar is. Fairtrade zorgt ervoor dat producenten uit ontwikkelingslanden toegang hebben tot de wereldmarkt, op een manier dat ook zij van de handel profiteren.

Wereldwinkel Wijhe
Langstraat 39
8131BA Wijhe
http://www.wereldwinkelwijhe.nl

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel