Café ’t Praothuus

Café ’t Praothuus in het centrum van het dorp Wijhe, pal naast de Nicolaaskerk, is een gewilde pleisterplaats voor wandelaars en fietsers. Naast het populaire terras worden bij de horecagelegenheid ook diverse evenementen georganiseerd en vinden verenigingen er hun thuisbasis.

Bij zomerse dagen vinden gasten er altijd een plekje in de schaduw en tijdens de lunch kunnen ze ook genieten van de zon. De scharnierende luifel met een oppervlakte van vijftig vierkante meter biedt naar elke smaak een aantrekkelijk plekje op het terras. Bij het terras is volop ruimte om fietsen te plaatsen en ook om er zo zicht op te houden. Op het terras is een ANWB-fietservicebox aanwezig, waarmee men ook op zondag en buiten de openingsuren van de plaatselijke fietswinkels een reparatie kan verrichten. Ook beschikt ’t Praothuus over meerdere stopcontacten om de e-bike op te laden.

Café ’t Praothuus ligt aan diverse wandel- en fietsroutes. Het is zo het ideale start- rust- en eindpunt van de wandeling of fietstocht. Fiets- en wandelgroepen kunnen gebruikmaken van koffie met appelgebak, waarbij het tweede kopje gratis is. Zonder appelgebak is het tweede bakje voor de helft van de prijs (in hetzelfde kopje). Groepen boven de tien personen die van een smaakvol diner willen genieten, kunnen kiezen uit drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten.

Café ’t Praothuus
Langstraat 44
8131 BD, Wijhe
0570 – 52 26 33
http://www.proathuus.nl

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel