Roetert-alle-merken3

Wim Roetert Auto's

Als ik de showroom van Wim Roetert in Olst binnenloop, spot ik hem meteen tussen de meer dan honderdvijftig auto’s: die donkerblauwe Renault Scenic van internet. Samen lopen we er op af. Mijn vrouw de ogen uitkijkend of er niet een mooier kleurtje tussen staat. Zelf ondertussen mijn lijstje met controlepuntjes uit de achterzak vissend. Nu nog op zoek naar de autoverkoper, de ‘man in pak’ van wie ik eerst mooie praatjes aan moet horen en waarbij ik dan moet soebatten voor een mattenset. Tot mijn grote verbazing is hij er niet.

Roetert-autovoorraad

De andere verkoper

Een normaal geklede, vlotte, vriendelijke jongeman die luistert naar de naam Wouter, stapt op mij af. Na zijn vraag of ik tevreden ben met wat ik aantref, raken we in een geanimeerd gesprek over het kopen van een auto. “Dat vind ik het leukste wat er is”, zegt hij. “De gesprekken met de mensen en luisteren naar wat ze willen. Veel interessanter dan de auto’s zelf’. Het kopen en verkopen van een auto is dan ook heel simpel. Als je maar eerlijk bent en een reëel beeld geeft wat de klant koopt”.

Roetert-alle-merken

Auto’s tot € 15.000

Wouter heeft de zaak overgenomen van vader Wim van wie hij met vallen en opstaan het vak heeft geleerd.  Nog steeds is hij zes dagen in de week aanwezig. Niet alleen omdat hij het nog zo leuk vindt maar ook omdat Wouter hem nog hard nodig heeft  Immers, met een voorraad van 150 tot 180 auto’s kan hij het niet alleen af. Bewust hebben ze gekozen om auto’s tot € 15.000 te verhandelen omdat daar de meeste vraag naar is. De auto’s worden uitsluitend opgekocht van erkende dealers, zijn technisch in orde gemaakt en allemaal APK gekeurd. Een eigen werkplaats is er niet, dat wordt uitbesteed aan een zevental specialisten in de regio.

Roetert-verkoopgesprek

Internet gedreven

“De autohandel is tegenwoordig volledig internet gedreven”, zo ziet Wouter. “Mensen zoeken op sites als www.autoscout24.nl , www.autotrader.nl , en www.marktplaats.nl/auto  naar het merk, type en kleur auto die ze willen hebben en gaan er dan op af”. Voor ons betekent dat we veel auto’s op voorraad houden om aan de vraag van de klant te voldoen en om rendabel te blijven”. Ondertussen is de blauwe Scenic naar buiten gereden en eindigt ons gesprek. Mijn vrouw rijdt onze tweede auto, die nu van haar is, naar huis en ik reken de Renault af. Dank Wouter Roetert.

Wim Roetert Auto’s
De Meente 17
8121 EV Olst
06 53 735 703
06 12 075 891
www.wimroetert.nl
info@wimroetert.nl

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel