Dit is Wijhe.
Hier stroomt de IJssel

Welkom in Gastvrij Wijhe

Gastvrij Wijhe is het winkelgebied van Wijhe. De Langstraat is van oorsprong het hart van het dorp met daarin heel veel verschillende winkels en kroegen. In de zomer vind je er terrassen waar je kunt genieten van een heerlijk hapje en drankje en heb je zicht op de vele authentieke gevels die het centrum rijk is.

 

Naast diverse filiaalbedrijven kenmerkt Wijhe zich met name door een veelzijdig aanbod zelfstandige retailers en horecabedrijven. Veelal familiebedrijven die reeds meerdere generaties in Wijhe gevestigd zitten en overgaan van generatie op generatie. Maar ook ‘nieuwkomers’ weten de weg naar Wijhe te vinden. Winkels als Blooms, Puur Kado, Kuzz en De Koning maar ook Slagerij en Traiteur Food2Taste hebben zicht de laatste jaren bewust in Wijhe gevestigd. Kwalitatieve, onderscheidende winkels met gedreven ondernemers die vol passie hun vak verstaan.

Op ‘De Poort van Wijhe’ is de meer grootschalige detailhandel gevestigd. Gemakkelijk te bereiken vanuit de Langstraat en met voldoende parkeerplaatsen voor de deur.

 

Beeld bepalers door de jaren heen

In het midden van de Langstraat staat de Nicolaaskerk. Als van ouds af aan hét beeldbepalende centrum van het dorp. Maar ook ‘de grote kastanjeboom’, in de Langstraat en ‘De Molen’ op de zuidkant van de straat zijn kenmerkende ‘landmarks’ van Wijhe. Vanuit de straat richting het noorden zie je ‘Villa Wijhezicht’ staan: een statig gebouw waarachter het park Wijhezicht zich bevindt.

 

De IJssel en ‘Onder de Gelder’
Vanuit het centrum fiets of loop je gemakkelijk richting de IJssel voor een wandeling langs de rivier of een bezoekje aan één van de kleine zandstrandjes. Tussen de passantenhaven en de pont is er eigenlijk altijd wel wat te zien. Niet voor niets zijn hier de camperplaatsen in de zomermaanden erg geliefd.

De andere kant op tref je de bossen van ‘De Gelder’. Rust en groen kenmerken dit gebied. Vanaf de Leeuwenbrug heb je een prachtig doorkijkje op de Nicolaaskerk in het centrum.

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel