Autobedrijf-Timmer-in-Olst-monteur-in-werkplaats

Autobedrijf Timmer

Kenmerkend voor het ondernemerschap van Geert Timmer is onder meer zijn arbeidsethos. Of zoals hij zelf zegt: “een bedrijf heb je niet van 8 tot 5 maar van 12 tot 12”. Samen met zijn vrouw Petra runt hij al 25 jaar autobedrijf Timmer aan de dijk in Olst. Hij is gelukkig getrouwd met haar en alleen zijn Triumph Spitfire heeft hij langer. Dat hij het werk zo lang volhoudt heeft alles te maken met die liefde, want voor zijn klanten staat hij dag en nacht klaar. Dan moet het chassis wel goed zijn!

Autobedrijf-Timmer-in-Olst-overzicht-moderne-auto's-verkoop

Persoonlijk

Autobedrijf Timmer is een allround service bedrijf. Zo kun je er terecht voor al het onderhoud aan je auto, voor reparaties, APK-keuringen, schade-expertise en -herstel. Dit alles gebeurt benedendijks in het bijzondere pand van Timmer. Naast drie bruggen staan daar de nieuwste diagnoseapparatuur, een airco-vulstation, een viergastester, roetmeetapparatuur en bandenapparatuur.

Bovendijks kun je terecht voor de aankoop van een nieuwe of gebruikte auto en tref je ook het zelftankstation aan. “Doordat ons bedrijf kleinschalig is, hebben wij het voorrecht onze klanten bij naam, voornaam en soms zelf bijnaam te kennen”, zo zegt Geert. “En dat maakt het nou zo leuk, want als je je klanten kent, kun je ze des te beter van dienst zijn”.

Tweede liefde

Autobedrijf-Timmer-in-Olst-overzicht-Triumph-oldtimer-collectie

De liefde voor Oldtimers was er al vanuit zijn prille jeugd. Zijn buurjongens hadden indertijd een Triumph spitfire, een prachtige Engelse cabriolet, waar ze aan sleutelden. Geert liep altijd om ze heen en wilde het naadje van de kous weten. Zodoende mocht hij ook een keer meerijden en werd op slag verliefd op de fraaie vormen van het model. “Zo een wil ik later ook hebben”, riep hij toen uit en kocht op zijn 22ste prompt een Spitfire. Liefde moet onderhouden worden en dus ging al zijn vrije tijd in het opknappen van deze en andere oldtimers zitten. Inmiddels is Timmer uitgegroeid tot een gerenommeerd adres voor de restauratie, onderhoud en reparatie van klassiekers van Triumph, Rover, MG, Armstrong en vele andere merken.

Hoogtepunt

Naast het werk in de garage en de showroom zijn Petra en Geert altijd actief geweest in het vrijwilligerswerk. Van brandweer tot ondernemersvereniging, met als hoogtepunt nog steeds hun eigen jaarlijks terugkerende IJssel Rit tijdens het Olster Feest in september. Een toertocht voor klassieke auto’s van 30 jaar en ouder van 80- 90 km lang door de prachtige natuurgebieden en dorpen van Salland.

Autobedrijf Timmer
Rijksstraatweg 14
8121 AC  Olst
0570 561 451
www,autobedrijftimmer.nl
info@autobedrijftimmer.nl

Download hier het verhaal in één A4

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel