Bloemsierkunst Hollegien - de plantenafdeling

Bloemsierkunst Tuincentrum Hollegien

In 2022 bestaat Bloemsierkunst en Tuincentrum Hollegien zeventig jaar en is sinds 1986 in handen van het sympathieke stel, Jan en Ineke Hollegien. Enthousiaste opgewekte ondernemers die in de afgelopen 35 jaar altijd vooruit zijn blijven kijken. Ineke in de wereld van de bloemen en planten en Jan op zijn vakgebied als hovenier. “We hebben geleerd om op het juiste moment bij te sturen, altijd met de tijd mee. Je moet je proberen te onderscheiden, dat is ondernemen”, volgens Ineke.

Bloemsierkunst en Tuincentrum Hollegien - een kijkje binnen

“Maar we gaan altijd uit van onze basis en dat draait natuurlijk om kwaliteit, waardoor de klant altijd weet wat ze krijgt. Of het nu om een vrolijk plukboeket of klassiek boeket gaat, wij doen er alles aan om mensen blij te maken”, vervolgt Ineke op zekere toon. “Met de, dagelijks vers-geleverde, bloemen komen we altijd tot het gewenste resultaat. Niets is mooier dan de ideeën van een klant perfect tot uitvoer te brengen. Zeker wanneer het gaat om een rouwboeket, want dat is het allerlaatste wat je iemand geven kunt.”

Fleurop Bloemist

In de mooie winkel aan de Eendrachtstraat 8 in Olst vind je naast het kleurrijke en oogverblindende assortiment bloemen en potplanten ook een uitgebreide sortering aan vazen, potten, luxe kaarten en linten. Hollegien is aangesloten bij Fleurop en heeft een landelijke dekking wanneer het gaat om bezorging van bloemen. “Op de website staan talloze voorbeelden van uiteenlopende boeketten zodat je direct weet wat je iemand cadeau kan doen. Het digitale tijdperk heeft zo zijn voordelen”, geeft Ineke ruiterlijk toe. “Tegenwoordig kun je ook chocolade en wijnen bij ons kopen als extra verrassing bij een boeket bloemen.”

Bloemsierkunst en Tuincentrum Hollegien - de bloemen

Groenonderhoud

In de ruime tuinkas vind je een groot assortiment seizoensgebonden tuinplanten en voor gedegen hovenierswerk ben je bij Hollegien ook aan het juiste adres. Jan vertelt dat in de laatste jaren het tuinonderhoud toeneemt ten opzichte van de tuinaanleg. “We hebben een groot deel van het lokale groenonderhoud onder onze hoede en daarnaast zijn we de laatste jaren in de winter druk met gladheidbestrijding bij supermarkten en zorginstellingen”.

Het team van Hollegien bestaat uit zeven personen is net zo vrolijk en fleurig als het assortiment aan bloemen dat er in de winkel verkocht wordt. “Samen zijn we sterk in het groene vak”, zeggen Jan en Ineke samen tot besluit.

Bloemsierkunst en Tuincentrum Hollegien - in een tuin

Bloemsierkunst en Tuincentrum Hollegien
Eendrachtstraat 8
8121 AJ Olst
T: 0570-561340
www.hollegienbloemen.nl
bloemen@tuincentrumhollegien.nl

Download hier het verhaal in één A4

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel